Om vår meny
På Lyckorna har vi en mindre meny med musslan i huvudrollen, samt enkla och rena smaker.
Vår ambition är att laga fantastisk mat utan knussel, tillsatser och konstgjorda smakförhöjare. Mat som smakar fantastiskt och gör gott för kroppen och som fungerar bra ur miljösynpunkt, det finns många aspekter att beakta när det gäller inköp av råvaror men vi tycker vi alla ska ta så stort ansvar vi har kunskap till, läsa på och förstå hur våra matvanor påverkar hela världen.
Vi gillar eko lika väl som reko, beroende på säsong så tar vi en del från mindre gårdar, bland annat Lia gård i utkanten av Ljungskile och Smedserödsodlaren. Vi väljer svenskt före eko men ser gärna att det är båda delar. Vi köper alltid svenska ekologiska mjölkprodukter, visst kan det hitta sig in en och annan fransk ost om den är grymt bra. Äggen är alltid ekologiska, socker och mjöl likaså. Vi söker alltid nya spännande lokala leverantörer av både mat och dryck, så känner du dig träffad kontakta oss gärna.
Vår meny har som sagt blåmusslan i fokus både klassiker som moules frites som alltid finns på menyn och andra rätter som vi gillar men ibland väljer att byta ut så nya rätter kan få komma in på menyn. Musselrisotton finns ofta på menyn och friterade chilimusslor är den förrätt som kanske går bäst.
Vegetarisk mat ligger oss också varmt om hjärtat och finns alltid på menyn, inte alltid vegansk mat men det löser vi så klart om det önskas.
Vi byter meny både regelbundet och oregelbundet, lite när vi känner för det och beroende på vad som finns tillgängligt, men de alternativa rätterna byter vi nån gång i månaden.
Vi samarbetar med flera producenter i Smaka på Västsverige och Lokalproducerat i väst. Samarbeten vi gärna vill utveckla ännu mer både när det gäller mat och dryck på Musselbaren framöver.
Allt gott,
Vi ses!
på Lyckorna
Musselbaren Lyckorna AB
0522-26 60 90