Om vår meny
På Lyckorna har vi en mindre meny med musslan i huvudrollen, samt enkla och rena smaker.
Min ambition är att laga fantastisk mat utan knussel, tillsatser och konstgjorda smakförhöjare. Mat som smakar fantastiskt och gör gott för kroppen och som fungerar bra ur miljösynpunkt.
Vi gillar eko lika väl som reko, beroende på säsong så tar vi en del från mindre gårdar, vi väljer svenskt före eko men ser gärna att det är båda delar. Vi köper alltid svensk grädde och andra mjölkprodukter, visst kan det hitta sig in en och annan fransk ost om den är grymt bra. Äggen är alltid ekologiska, socker och mjöl likaså. Vi söker alltid nya spännande lokala leverantörer av både mat och dryck, så känner du dig träffad kontakta mig gärna.
Vår meny har som sagt blåmusslan i fokus och några exempel som verkar ha gått rätt in i gästernas hjärtan är t ex vår krämiga musselrisotto med sälta från musselfond och stinget från chili, toppad med långlagrad svensk prästost från Sivans Osthandel.
En annan favorit är våra pankofriterade musslor med hemgjord chutney och aioli.
Nytt för i år är vår magiska fish and chips med picklad rödlök, sallat och aioli, för de som inte blivit musselfrälsta än.
Vi byter meny både regelbundet och oregelbundet, lite när jag känner för det och beroende på vad som finns tillgängligt.
Vi samarbetar med flera producenter i Smaka på Västsverige och Lokalproducerat i väst. Samarbeten jag gärna vill utveckla ännu mer både när det gäller mat och dryck på Musselbaren framöver. En av våra lokala leverantörer är Susanna på Havsdelikatessen, hon levererar MSC-märkt fisk till oss och är noga med hur den är fiskad och var den kommer ifrån. Sådant värdesätter vi.
Grönsaker och vegetarisk mat ligger mig också varmt om hjärtat och det finns alltid ett alternativ på menyn.
Varmt välkommen till oss!
Emelie Olson
Musselbaren Lyckorna AB
emelieolson@musselbaren.se
0522-26 60 90