Musselbaren i
Ljungskile

VÄNNER
Från botten av våra hjärtan, TACK!
Tack för att ni stöttat oss extra mycket i år, vi är så tacksamma att ni kommer till oss. Vi är ett gott gäng bakom Musselbaren
som gjort vårt yttersta för att ni ska vara trygga och kunna njuta av god mat och grym service här hos oss. Vi går nu på lite
välförtjänt ledighet och kommer under vintern fixa och dona för att kunna öppna igen när restriktionerna förhoppningsvis lättar något i vår.
Vi längtar redan till nästa säsong, saltstänkta bad, musselfiske och skön sol på vår uteservering.
Ta hand och er och varandra,
Musselgänget

VÄNNER
Från botten av våra hjärtan, TACK!
Tack för att ni stöttat oss extra mycket
i år, vi är så tacksamma att ni kommer
till oss. Vi längtar redan till nästa säsong,
saltstänkta bad, musselfiske och skön
sol på vår uteservering.
Ta hand och er och varandra,
Musselgänget

Musselbaren
I LJUNGSKILE

Om vår meny

På Lyckorna har vi en mindre meny med musslan i huvudrollen, samt enkla och rena smaker.

Vår ambition är att laga fantastisk mat utan knussel, tillsatser och konstgjorda smakförhöjare. Mat som smakar fantastiskt och gör gott för kroppen och som fungerar bra ur miljösynpunkt, det finns många aspekter att beakta när det gäller inköp av råvaror men vi tycker vi alla ska ta så stort ansvar vi har kunskap till, läsa på och förstå hur våra matvanor påverkar hela världen.

Vi gillar eko lika väl som reko, beroende på säsong så tar vi en del från mindre gårdar, bland annat Lia gård i utkanten av Ljungskile och Smedserödsodlaren. Vi väljer svenskt före eko men ser gärna att det är båda delar. Vi köper alltid svenska ekologiska mjölkprodukter, visst kan det hitta sig in en och annan fransk ost om den är grymt bra. Äggen är alltid ekologiska, socker och mjöl likaså. Vi söker alltid nya spännande lokala leverantörer av både mat och dryck, så känner du dig träffad kontakta oss gärna.

Vår meny har som sagt blåmusslan i fokus både klassiker som moules frites som alltid finns på menyn och andra rätter som vi gillar men ibland väljer att byta ut så nya rätter kan få komma in på menyn. Musselrisotton finns ofta på menyn och friterade chilimusslor är den förrätt som kanske går bäst.

Vegetarisk mat ligger oss också varmt om hjärtat och finns alltid på menyn, inte alltid vegansk mat men det löser vi så klart om det önskas.

Vi byter meny både regelbundet och oregelbundet, lite när vi känner för det och beroende på vad som finns tillgängligt, men de alternativa rätterna byter vi nån gång i månaden.

Vi samarbetar med flera producenter i Smaka på Västsverige och Lokalproducerat i väst. Samarbeten vi gärna vill utveckla ännu mer både när det gäller mat och dryck på Musselbaren framöver.

Allt gott,
Vi ses!

på Lyckorna
Musselbaren Lyckorna AB
0522-26 60 90

PRESENTKORT

Vi har flertalet olika varianter på presentkort som ni kan köpa digitalt och nyttja på våra olika restauranger, provningar eller evenemang, klicka er vidare här nedan för mer information samt webbshop.

VÄL UTVALDA DRYCKER

Vår ambition är att förstärka er matupplevelse med väl utvalda drycker.

Vi är ytterst noga med att ha de bästa musslorna från havets undervattensträdgårdar och vill inte vara sämre när det gäller dryck från de

landbaserade gårdarna. Här har vi funnit leverantörer och producenter som delar vår passion. Tillsammans med såväl musterier, bryggmästare och vinmakare har vi provat oss fram till ett sortiment där smak och kvalitét kommer i första rummet, men vi prioriterar ett hållbart tänk i framställningen. Vatten har vi t.ex. slutat att sälja buteljerat och istället investerat i en egen vattenanläggning och tappar stilla eller kolsyrat i egna vackra flaskor.

På Fristorps Gård vid Hunneberg, strax utanför Trollhättan, pressas vår fantastiska äppelmust som dessutom görs sortegna du kan helt enkelt finna ditt favoritäpple på flaska!

Vi har väl utvalda viner på olika druvor och vitt skilda ursprung, men alla har något särskilt gott att bidra med till vår mat. Vi nämner gärna Picpoul, en på alla sätt liten druva från ett litet område men med en lång historia – den avnjöts redan på romartiden! Våra öl har det mesta man kan önska och karaktärer för de flesta smaker.

I vår bar serverar vi en helt unik meny av drinkar och cocktails. Vi använder spritsorter från vårt eget destilleri som kanske är Sveriges minsta destilleri.

För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala producenter, dykare, svampplockare, jägare. Vi vill förfina, utvecklas och inspireras att ömsom destillera det ädlaste brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt, från platsen runt om destilleriet på Lyckorna, Ljungskile.

märta, mat, malt & destillat

Vi älskar upplevelser. Och vi gillar verkligen att dela med oss. Därför kunde vi inte låta bli att fortsätta förverkliga våra drömmar och idéer, kopplat till platserna där vi förlagt våra Musselbarer, livet under ytan, vår hållbara framtid och våra traditioner. Det har resulterat i flera olika upplevelser för kropp och själ, som vi nu stolt kan erbjuda dig, ditt företag, ditt kompisgäng eller din familj;

M/S Märta

Med vår egen båt Märta, en 13 meters fiskebåt i stål, kan vi erbjuda dig fantastiska Musselexpeditioner; milsvida odlingsriggarna att skörda, se, känna, uppleva och lära mer om en av världens mest miljösmarta delikatesser. Tillsammans tillagar vi vår gemensamma skörd, direkt på klippan eller i vårt kök – och vi lovar att dela med oss av våra allra bästa (och hemliga) recept!

Med Märta kan vi erbjuda platser på våraund forskningsexpeditioner. Som vårt eget bidrag till fjorden som förser oss med vår råvara har vi åtagit oss att sköta provfisket åt Havsfiskelaboratoriet i Lysekil. Tillsammans med oss kan du delta i forskningsfisket och dokumentera art, kön, längd, vikt och kondition på invånarna under ytan, i flera av de fredade områdena i våra fjordar.

Mat hos er & catering

Vår cateringverksamhet växer konstant och ytterst beror det nog på att vi ofta försöker vara en del av ”showen” då vi tex har våra stora pannor eller vår stora vagn för grill, smoker och barbecue . Vi kan erbjuda det mesta i matväg och vid alla tillfällen. Så för oss är det lika naturligt att leverera tre-rätters till sittande middagar, som att laga mat framför gästen och hålla föredrag om råvaran etc. Det händer tom att vi kommer ut med båten Märta och lägger till vid en brygga och lagar på en egen ö.

Malt & Destillat

Kanske har vi Sveriges minsta Destilleri att visa upp.
För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala
producenter, dykare, svamplockare, jägare. Vi vill förfina och utveckla. Vi vill inspireras att ömsom destillera det ädlaste  brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt.

Expeditioner

Expeditioner

Ombord på M/S Märta får ni följa med ut på fjorden där vi hittar de milsvida musselodlingarna. Ni får ta del av blåmusslans liv och leverne, skörda pinfärska musslor som vi på vägen hemåt rensar och förbereder tillsammans. Därefter tillagar vi musslorna gemensamt på vår musselpanna och avnjuter dessa i det anrika klocktornet på Lyckorna i Ljungskile.

Våra musselexpeditioner har fasta avgångar från Lyckorna i Ljungskile från april till oktober. Följ med till de milsvida musselodlingarna ute i fjorden och skörda pinfärska blåmusslor som vi sedan anrättar och avnjuter gemensamt i Klocktornet. Vill ni boka upp en musselexpedition på annan tid eller skräddarsy just er upplevelse för att anpassas för era specifika behov så är det bara att höra av sig så försöker vi sy ihop något som passar er.

Forskningsfiske

Forskningsfiske

Vi provfiskar efter fredade arter, som till exempel torsk, vittling, sej och hummer i områden som är både öppna och stängda för fiske på uppdrag av Havsfiskelaboratoriet i Lysekil. Följ med oss på en spännande expedition i forskningens tecken. En unik möjlighet som efter uträttat verk avslutas med en middag på Musselbaren i det anrika klocktornet på Lyckorna i Ljungskile.

Öppettider

Musselbaren på Lyckorna har stängt för i år, vi öppnar återigen till våren.

Boka

Vill du boka bord hos oss kan du göra det dygnet runt genom att klicka här och själv lägga upp din bokning. Eller så ringer du oss när vi har öppet, på nummer 0522-26 60 90
lyckorna@musselbaren.se

Vill du boka bord hos oss kan du göra det dygnet runt genom att klicka här och själv lägga upp din bokning, Eller så ringer du oss när vi har öppet, på nummer 0522-26 60 90
lyckorna@musselbaren.se

Abonnera

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att ringa, eller gör en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att ringa, eller gör en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Kontakta oss

Musselbaren Ljungskile
lyckorna@musselbaren.se
Tel. 0522-26 60 90
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Musselbaren Ljungskile
lyckorna@musselbaren.se
Tel. 0522-26 60 90
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Öppettider

Musselbaren på Lyckorna har stängt för i år, vi öppnar återigen till våren.

Boka

Vill du boka bord hos oss kan du göra det dygnet runt genom att klicka här och själv lägga upp din bokning, Eller så ringer du oss när vi har öppet, på nummer 0522-26 60 90

Abonnera

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att ringa, eller gör en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Kontakta oss

Musselbaren Ljungskile
lyckorna@musselbaren.se
Tel. 0522-26 60 90
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Skicka ett meddelande