Musselbaren i
Ljungskile

Musselbaren
I LJUNGSKILE

Om vår meny

I fjordarna runt Orust, vid Bredfjällets fot, odlas världens kanske bästa musslor. Där började vår tanke. Med restaurang, bar och möjlighet att följa med på våra expeditioner sträcker sig vår verksamhet idag från Lyckornas anrika kurortsmiljö till de milsvida undervattensträdgårdarna långt ute i fjordarna. Vi erbjuder smakupplevelser och matäventyr kring vår miljösmartaste delikatess, blåmusslan. I all enkelhet.

Vi lagar till musslor på olika vis beroende på säsong och humör. Men en del saker är konstanta. Vi använder lokalproducerade råvaror så ofta vi kan och försöker att hålla oss till hållbart odlade och rättvist producerade ingredienser överlag. Det handlar ju om att ge våra fantastiska musslor bästa möjliga sällskap. Så att din smakupplevelse blir så skön som möjligt. God spis!

Vi köper gärna en del av våra matvaror av små, lokala odlare och utbudet kan därför variera. Kanske är du producent eller känner någon som har en produkt som skulle passa i vårt kök?

Tipsa oss så blir vi så glada!

Allt gott,
Vi ses!

på Lyckorna
Musselbaren Lyckorna AB
lyckorna@musselbaren.se

LEDIGA TJÄNSTER

Nu söker vi dig som starkt vill bidra till att nå vårt mål – att bli en av västkustens bästa restauranger i fråga om upplevelse, mat, dryck och arbetsglädje!

JULMYS

Vänner, det lackar mot jul här i vårt lilla Klocktorns-hus‍. Vi lever på många sätt i en oviss och i orolig tid, men visst är det just då vi behöver varandra, värme och traditioner som allra mest.

Vårt härliga musselgäng bjuder in till just det och dukar upp ett riktigt fint julmys som kommer leverera det lilla extra, både på utsidan och insidan.

Julmys när det är som bäst! Du välkomnas med glögg, Musselbarens älskade äppelglögg eller årets nya hemliga glögg, spetsad med Klocktornets ädla droppar samt Caritas hembakade pepparkakor.

Därefter njuter ni ett hemlagat och läckert förrättsbord med fokus på inläggningar av musslor och sillar, gravad lax och torsk, rullader med musslor och fisk, laxmousse, fiskterrin inkokt lax mm samt goda tillbehör. Vörtbröd, rågbröd och vårt nybakade surdegsbröd med goda ostar till. Sen skulle vi ju inte…  – men kunde ändå inte låta bli att lägga till några få älskade godsaker av det kallskurna från julens kött.

Varmrätten serveras ni från kökets lilla á la carte-meny.

Vi väljer ut en läcker bit fisk som smörsteks och serveras med rotselleripuré, rödbetor, grönkålschips samt vitvinssås.

Kanske lockar dovhjort från fina Bergs Gårdsbutik? Nattbakad och serverad med rotselleripuré, rostad kastanj, rödbetor, grönkålschips samt lingon sås.

Vår klassiska musselgryta får nu sällskap av en härlig fisk- och skaldjurssås, underbart och lite extra lyxigt!

Den vegetariska varmrätten med ljuvliga juliga smaker som smörstekt brysselkål serverad med rotselleripuré, råkostsallad på rödkål och apelsin. Toppas med saltrostade solrosfrön och Sivans långlagrade ost.

När ni avnjutit er varmrätt väntar en verklig högtidsstund där ni frestas av ett unikt dessertbord, signerat och lagat av vår egen Carita! Här finns julgodis, kakor, konfekt, ris á la Malta, äggost och annat gott.

Till maten har vi ett väl utvalt sortiment av passande dryck, både must, juice, öl och vin.
Förstås så har vårt eget lilla destilleri, Klocktornet, kommit uppför trappan med hela sitt dryckesartilleri att erbjuda! Där ni finner bland annat årets Sillsup, Fräkne fanfar och årets nyhet Sångsup! Ni får såklart ert eget lilla vishäfte för att själva ta en trevlig ton och sjunga enligt tradition.

Fredag och Lördag kväll  650kr

Lördag och Söndag Lunch (12-16) 450kr

Hjärtligt välkomna till oss på julmys!

VÄL UTVALDA DRYCKER

Vår ambition är att förstärka er matupplevelse med väl utvalda drycker.

Vi är ytterst noga med att ha de bästa musslorna från havets undervattensträdgårdar och vill inte vara sämre när det gäller dryck från de landbaserade gårdarna. Här har vi funnit leverantörer och producenter som delar vår passion. Tillsammans med såväl musterier, bryggmästare och vinmakare har vi provat oss fram till ett sortiment där smak och kvalitét kommer i första rummet, men vi prioriterar ett hållbart tänk i framställningen. Vatten har vi t.ex. slutat att sälja buteljerat och istället investerat i en egen vattenanläggning och tappar stilla eller kolsyrat i egna vackra flaskor.

På Fristorps Gård vid Hunneberg, strax utanför Trollhättan, pressas vår fantastiska äppelmust!

Vi har väl utvalda viner på olika druvor och vitt skilda ursprung, men alla har något särskilt gott att bidra med till vår mat. Vi nämner gärna Picpoul, en på alla sätt liten druva från ett litet område men med en lång historia – den avnjöts redan på romartiden! Våra öl har det mesta man kan önska och karaktärer för de flesta smaker.

I vår bar serverar vi en helt unik meny av drinkar och cocktails. Vi använder spritsorter från vårt eget destilleri som kanske är Sveriges minsta destilleri.

För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala producenter, dykare, svampplockare, jägare. Vi vill förfina, utvecklas och inspireras att ömsom destillera det ädlaste brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt, från platsen runt om destilleriet på Lyckorna, Ljungskile.

HISTORIEN OM LYCKORNA

Vår första Musselbar är beläget på en anrik plats, Klocktornet byggdes, så som det står i original än i dag, år 1879. Det började med en skotte vid namn Robert Macfie i slutet av 1800-talet bestämde sig för att starta en kurort med inspiration från likande ställen och då främst Marstrand.

SORTIMENTSPROVNING MED KLOCKTORNET DESTILLERI

Vi kommer tillsammans gå igenom de 6 produkter som vi tillverkar i destilleriet tillsammans med såväl Klocktornets idé och strategi som produkternas karaktär och smak. Provningen görs tillsammans med utvalt tilltugg för att finna ut spännande smakkombinationer. Föreläsning och provning pågår under ca 1,5h varav vi kommer prova ca 10 cl sprit och 1 utvald öl. Pris för sortimentsprovning med tilltugg 550 kr/pers. Observera att du kontaktar själv den musselbar ni önskar ha er provning på, så hjälper vi er med ett datum.

SORTIMENTSPROVNING MED KLOCKTORNET DESTILLERI

Vi kommer tillsammans gå igenom de 6 produkter som vi tillverkar i destilleriet tillsammans med såväl Klocktornets idé och strategi som produkternas karaktär och smak. Provningen görs tillsammans med utvalt tilltugg för att finna ut spännande smakkombinationer. Föreläsning och provning pågår under ca 1,5h varav vi kommer prova ca 10 cl sprit och 1 utvald öl. Pris för sortimentsprovning med tilltugg 550 kr/pers. Observera att du kontaktar själv den musselbar ni önskar ha er provning på, så hjälper vi er med ett datum.

PRESENTKORT

Vi har flertalet olika varianter på presentkort som ni kan köpa digitalt och nyttja på våra olika restauranger, provningar eller evenemang, klicka er vidare här nedan för mer information samt webbshop.

märta, mat, malt & destillat

Vi älskar upplevelser. Och vi gillar verkligen att dela med oss. Därför kunde vi inte låta bli att fortsätta förverkliga våra drömmar och idéer, kopplat till platserna där vi förlagt våra Musselbarer, livet under ytan, vår hållbara framtid och våra traditioner. Det har resulterat i flera olika upplevelser för kropp och själ, som vi nu stolt kan erbjuda dig, ditt företag, ditt kompisgäng eller din familj;

M/S Märta

Med vår egen båt Märta, en 13 meters fiskebåt i stål, kan vi erbjuda dig fantastiska Musselexpeditioner; milsvida odlingsriggarna att se, känna, uppleva och lära mer om en av världens mest miljösmarta delikatesser. Tillsammans tillagar vi vår gemensamma pinfärska musslor, direkt på klippan eller i vårt kök – och vi lovar att dela med oss av våra allra bästa (och hemliga) recept!

Mat hos er & catering

Vår cateringverksamhet växer konstant och ytterst beror det nog på att vi ofta försöker vara en del av ”showen” då vi tex har våra stora pannor eller vår stora vagn för grill, smoker och barbecue . Vi kan erbjuda det mesta i matväg och vid alla tillfällen. Så för oss är det lika naturligt att leverera tre-rätters till sittande middagar, som att laga mat framför gästen och hålla föredrag om råvaran etc. Det händer tom att vi kommer ut med båten Märta och lägger till vid en brygga och lagar på en egen ö.

Malt & Destillat

Kanske har vi Sveriges minsta Destilleri att visa upp.
För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala
producenter, dykare, svamplockare, jägare. Vi vill förfina och utveckla. Vi vill inspireras att ömsom destillera det ädlaste  brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt.

Expeditioner

Expeditioner

Ombord på M/S Märta får ni följa med ut på fjorden där vi hittar de milsvida musselodlingarna. Ni får ta del av blåmusslans liv och leverne. Därefter tillagar vi musslorna gemensamt på vår musselpanna och avnjuter dessa i det anrika klocktornet på Lyckorna i Ljungskile.

Våra musselexpeditioner har fasta avgångar från Lyckorna i Ljungskile från maj till oktober. Följ med till de milsvida odlingsriggarna att se, känna, uppleva och lära mer om en av världens mest miljösmarta delikatesser. Tillsammans tillagar vi gemensamt pinfärska musslor när vi kommer i land. Vill ni boka upp en musselexpedition på annan tid eller skräddarsy just er upplevelse för att anpassas för era specifika behov så är det bara att höra av sig så försöker vi sy ihop något som passar er.

Forskningsfiske

Forskningsfiske

Vi provfiskar efter fredade arter, som till exempel torsk, vittling, sej och hummer i områden som är både öppna och stängda för fiske på uppdrag av Havsfiskelaboratoriet i Lysekil. Följ med oss på en spännande expedition i forskningens tecken. En unik möjlighet som efter uträttat verk avslutas med en middag på Musselbaren i det anrika klocktornet på Lyckorna i Ljungskile.

Öppettider

Musselbaren Lyckorna Ljungskile:

Öppet dagligen 12-23

 Har ni frågor om jobb, event, fester, catering etc så maila oss på lyckorna@musselbaren.se

Boka

Vill du boka bord hos oss kan du göra det dygnet runt genom att klicka här och själv lägga upp din bokning.
Eller maila oss på
lyckorna@musselbaren.se

Vi älskar hundar. Men – vi kan tyvärr inte ha hundar inne i våra charmiga men små och väldigt trånga utrymmen, både för hundarnas, och övriga gästers bästa. Om vädret tillåter får ni dock gärna ha hunden intill ert bord utomhus. Utomhus tar vi enbart walk in och inga bokningar. Vi serverar självklart också dryck för alla fyrbenta som för de tvåbenta.

Vill du boka bord hos oss kan du göra det dygnet runt genom att klicka här och själv lägga upp din bokning, Eller maila oss på lyckorna@musselbaren.se

Vi älskar hundar. Men – vi kan tyvärr inte ha hundar inne i våra charmiga men små och väldigt trånga utrymmen, både för hundarnas, och övriga gästers bästa. Om vädret tillåter får ni dock gärna ha hunden intill ert bord utomhus. Utomhus tar vi enbart walk in och inga bokningar. Vi serverar självklart också dryck för alla fyrbenta vänner som för de tvåbenta.

Abonnera

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att maila oss för en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att maila för en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Kontakta oss

Musselbaren Ljungskile
lyckorna@musselbaren.se
Tel. 0522-26 60 90 (för snabbare svar maila oss hellre)
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Musselbaren Ljungskile
lyckorna@musselbaren.se
Tel. 0522-26 60 90
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Lediga tjänster

Vi söker dig som starkt vill bidra till att nå vårt mål – att bli en av västkustens bästa restauranger i fråga om upplevelse, mat, dryck och arbetsglädje! Och musslor!

Öppettider

Musselbaren Lyckorna Ljungskile:

Öppet dagligen 12-23

 Har ni frågor om jobb, event, fester, catering etc så maila oss på lyckorna@musselbaren.se

Boka

Vill du boka bord hos oss kan du göra det dygnet runt genom att klicka här och själv lägga upp din bokning. Eller så mailar du oss på lyckorna@musselbaren.se. Du kan ringa oss när vi har öppet, på nummer 0522-26 60 90 men det kan vara svårt för oss att svara när vi är i service.

Abonnera

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen maila eller ringa för en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Kontakta oss

Musselbaren Ljungskile
lyckorna@musselbaren.se
Tel. 0522-26 60 90
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Lediga tjänster

Vi söker dig som starkt vill bidra till att nå vårt mål – att bli en av västkustens bästa restauranger i fråga om upplevelse, mat, dryck och arbetsglädje! Och musslor!

Skicka ett meddelande