LEDIGA TJÄNSTER

Vi – On the rocks group, är en liten företagsgrupp som har två musselbarer, ett creperie, ett destilleri & bryggeri och en musselfabrik
Vi – är Rock’n’roll i galon – lite kaxigt, men med ödmjukhet, nyfikenhet och kunskap.
Vi – söker dig som känner dig som en av oss!

 Våra musselbarer ligger på Lyckorna utanför Ljungskile, den första och Märtas hemmahamn. Här kan du också följa med Märta ut på spännande musselexpeditioner. Den andra Musselbaren ligger på Smögen, ute på Kleven, med Klevens tre (snart fyra) kök! Men var det inte tre Musselbarer, kanske du undrar? Jo, vi har haft två fantastiska säsonger i Lysekil också, men är inte där i år.
Creperiet ligger i en mysig lite galleria, mitt i Ljungskile.
Klocktornet Destilleri ligger just i Klocktornet, på Lyckorna.

Musselbaren på Lyckorna

På Sveriges sista kurort finner du vårt ikoniska Klocktornet, där har vi vår restaurang sedan 2014, havet och gamla ångbåtsbryggan ligger alldeles utanför och under restaurangen hittar du vårt eget destilleri där vi tillverkar snaps, brännvin och gin.

Blåmusslorna vi serverar växer alldeles här utanför i Fräknefjorden och i odlingar runt Orust, vi samarbetar med Scanfjord och får pinfärska musslor direkt från dem. Vi har expeditioner som du kan följa med ut och skörda musslor direkt i odlingarna, ett äventyr för så väl stora som små.

Till köket:
Söker vi dig som är en glad, härlig och kreativ kock som fungerar bra under högt tempo, vi jobbar med närodlad mat och har flera små producenter där vi inte allt vet vilka råvaror som finns att tillgå, att se det som en kul utmaning och inte en belastning vore toppen.

Vi jobbar i ett öppet kök och har nära kontakt med kollegor i service och gästerna.

Glimten i ögat och vilja att utveckla Musselbaren ihop med oss, låter det som något för dig? Tveka inte utan sök redan idag, möjlighet till tillsvidaretjänst finns för rätt person.

Ålder: 20 år +
Vi ser gärna att man har minst 3 års yrkeserfarenhet
Utbildning är ett plus i kanten

Till Servisen:

Är intresset för mat och dryck är något som ligger dig varmt om hjärtat, att ge gästen en känsla av omhändertagande och värme, att kunna rekommendera dryck till varje rätt etc? Då tycker jag du ska söka till att jobba ihop med oss på golvet.

Ålder: 18 år +
Vi ser gärna att man har minst 2 års erfarenhet av servering
Utbildning är ett plus i kanten

Till Hovet:

Gillar du extra mycket att ha koll på läget?

Att möta gästerna vid ankomst och ge dom det första intrycket av hur det är hos oss på Musselbaren Lyckorna, att ta emot bokningar per telefon och mail, rodda i bordsplaceringar och gästantal?  Sök då tjänsten som hovmästare i sommar.

Yrkeserfarenhet i branschen minst 4 år
Meriterande om du har vana av systemen: Thefork
Goda dryckeskunskaper inom vin/öl/sprit
Ålder: 25 år +
Utbildning är ett plus i kanten

Nu söker vi dig som starkt vill bidra till att nå vårt mål – att bli en av västkustens bästa restauranger i fråga om upplevelse, mat, dryck och arbetsglädje!

emelieolson@musselbaren.se

Kock till Musselbaren för tillsvidareanställning med placering i Ljungskile.

På Lyckorna, i Ljungskile, i Uddevallas södra komundel hittar du det som också brukar kallas Sveriges sista kurort. Där ligger också det lilla ikoniska Klocktornet från 1877 som då fungerade som badortens reception.

Idag är klocktornet mer känt som Musselbaren och själva klocktornet som Sveriges kanske minsta destilleri. Musselbaren har vi drivit sedan 2014 och destilleriet där vi tillverkar vår tånggin, vodka och snaps sedan 2019. Lyckorna ångbåtsbrygga är platsen för vackra sommarkvällar och för vår expeditionsbåt M/S Märta som tar med sina gäster ut i fjordarna på spännande musselexpeditioner.

Vårt samarbete med musselodlaren Scanfjord är unikt och vår gemensamma kärlek och respekt till Bohusläns Blåmusslor känner inga gränser. Vi tycker helt enkelt att både Bohuslän och musslor är rock’n’roll.

I Musselbarens kök har naturligtvis blåmusslan en alldeles särskild plats, men köket erbjuder mer än så och där vill vi att du är med och utvecklar nya spännande rätter och smaker.

Vid sidan av vår Musselbar och destilleri på Lyckorna så driver vi även en musselbar på Smögen samt ett litet creperie i Ljungskile centrum.

Nu söker vi dig som inte bara är en duktig, trygg och självgående kock utan dig som har mycket av det där lilla extra. Vi söker dig som sätter laget före jaget och som är engagerad och passionerad och brinner för service och att överträffa gästens förväntningar.

Vi erbjuder dig som är flexibel och gillar utmaningar en fast anställning som förste kock året runt då vi inte bara har öppet restaurangen större delen av året utan också erbjuder catering och många olika event och arrangemang.

Som person är du glad, kreativ och gillar högt tempo. Som företag sätter vi lika stort värde i vår personal som att få arbeta med närodlad mat. Vi har flera små producenter där vi inte alltid vet vilka råvaror som finns att tillgå, vi vill att du ser det som en kul utmaning. Vi sätter särskilt värde på om du som vi gillar god mat med rena och äkta smaker där din kreativitet med ekologiska råvaror får stort spelrum. Vi jobbar i ett öppet kök och har alltid nära kontakt med gästerna.

Du har glimten i ögat och en vilja att utveckla Musselbaren ihop med oss, vi tror nämligen att vi har mycket mer kvar att ge och för oss är utveckling en av livets största meningar.

Så låter det här som något för dig? Tveka inte utan att söka redan idag, tillsvidaretjänst 80-100%, lön enligt överenskommelse och avtal. Boende finns vid behov.

Allt gott – On the rocks!