JULMYS

Vänner, det lackar mot jul här i vårt lilla Klocktorns-hus‍. Vi lever på många sätt i en oviss och i orolig tid, men visst är det just då vi behöver varandra, värme och traditioner som allra mest.

Vårt härliga musselgäng bjuder in till just det och dukar upp ett riktigt fint julmys som kommer leverera det lilla extra, både på utsidan och insidan.

Julmys när det är som bäst! Du välkomnas med glögg, Musselbarens älskade äppelglögg eller årets nya hemliga glögg, spetsad med Klocktornets ädla droppar samt Caritas hembakade pepparkakor.

Därefter njuter ni ett hemlagat och läckert förrättsbord med fokus på inläggningar av musslor och sillar, gravad lax och torsk, rullader med musslor och fisk, laxmousse, fiskterrin inkokt lax mm samt goda tillbehör. Vörtbröd, rågbröd och vårt nybakade surdegsbröd med goda ostar till. Sen skulle vi ju inte…  – men kunde ändå inte låta bli att lägga till några få älskade godsaker av det kallskurna från julens kött.

Varmrätten serveras ni från kökets lilla á la carte-meny.

Vi väljer ut en läcker bit fisk som smörsteks och serveras med rotselleripuré, rödbetor, grönkålschips samt vitvinssås.

Kanske lockar dovhjort från fina Bergs Gårdsbutik? Nattbakad och serverad med rotselleripuré, rostad kastanj, rödbetor, grönkålschips samt lingon sås.

Vår klassiska musselgryta får nu sällskap av en härlig fisk- och skaldjurssås, underbart och lite extra lyxigt!

Den vegetariska varmrätten med ljuvliga juliga smaker som smörstekt brysselkål serverad med rotselleripuré, råkostsallad på rödkål och apelsin. Toppas med saltrostade solrosfrön och Sivans långlagrade ost.

När ni avnjutit er varmrätt väntar en verklig högtidsstund där ni frestas av ett unikt dessertbord, signerat och lagat av vår egen Carita! Här finns julgodis, kakor, konfekt, ris á la Malta, äggost och annat gott.

Till maten har vi ett väl utvalt sortiment av passande dryck, både must, juice, öl och vin.
Förstås så har vårt eget lilla destilleri, Klocktornet, kommit uppför trappan med hela sitt dryckesartilleri att erbjuda! Där ni finner bland annat årets Sillsup, Fräkne fanfar och årets nyhet Sångsup! Ni får såklart ert eget lilla vishäfte för att själva ta en trevlig ton och sjunga enligt tradition.

Fredag och Lördag kväll (17-22)  650kr

Lördag och Söndag Lunch (12-16) 450kr

Hjärtligt välkomna till oss på julmys!

Julbordets öppettider

November

Fre 24 nov 17-22
Lör 25 nov 12-22
Sön 26 nov 12-17

December

Fre 1 dec 17-22
Lör 2 dec 12-22
Sön 3 dec 12-17

December

Fre 8 dec 17-22
Lör 9 dec från 12-22
Sön 10 dec 12-17

December

Fre 15 dec 17-22
Lör 16 dec 12-22
Sön 16 dec 12-17