Musselbaren i
Lysekil

Vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av pinfärska blåmusslor med klassiska
tillbehör i en lika enkel som traditionsrik miljö. I anslutning till Musselbaren finns även närodlade
produkter, musslor och tillbehör till försäljning.

Vår idé om en bohuslänsk
gourmetupplevelse. Här njuter du av
pinfärska blåmusslor med klassiska
tillbehör i en lika enkel som traditionsrik
miljö. I anslutning till Musselbaren finns
även närodlade produkter, musslor och
tillbehör till försäljning.

Musselbaren

i Lysekil

Musselbaren Lysekil

Vi öppnar för säsongen till Midsommar och säger då varmt välkomna till alla våra kära gäster, personal och våra grymma artister som gästar oss.

Vi är så otroligt glada över att få öppna för en fantastisk säsong i Lysekil och ännu närmare bestämt, på gamla terrassen på Hotel Lysekil.
Så här vill vi erbjuda dig som gäst en närhet till köket, kockarna och gästerna. Vi erbjuder en fantastisk matrepertoar med kvalitén i att erbjuda den lilla krogens personlighet och kärlek till maten.

Vill ni, gäster, personal, leverantörer, journalister mfl komma i kontakt med oss för bokningar, abonnera, söka jobb, sortiment, frågor når ni oss via mail lysekil@musselbaren.se eller på telefon +46 523 10 999

Var rädd om dig själv, om varandra och moder jord – ni betyder allt för oss!

Om Covid-19: (6 juni 2020)
Vi har öppet och följer de riktlinjer och rekommendationer som ges av folkhälsomyndigheten och regering och går på ”sparlåga” och med extra marginaler och försiktighet. Vi har ändrat vårt arbetssätt och layout för att med marginal undvika direkta sociala kontakter för att erbjuda en säker och trygg vistelse för både personal och gäster.

LYSEKIL

LYSEKIL

Varmt välkomna till Musselbaren i Lysekil

Musselbaren i Lysekil är företagets tredje musselbar och jag, Mikael ”Alex” Alexandersson har fått äran att driva denna Musselbar tillsammans med mina grymma kollegor. Några har jobbat med oss tidigare och några är nya vilket utgör en perfekt mix av ett fantastiskt gäng! Och ungefär så tänker vi även med er som våra gäster, att det ska bli en härlig blandning av nya gäster som kanske aldrig besökt någon av de andra restaurangerna och de som besökt oss tidigare. Ni är i alla fall varmt välkomna hem till oss.

Som musselbar så har vi ju en blå tråd i det vi gör och serverar, men ändå skiljer sig våra tre musselbarer kanske väsentligt ifrån varandra. Dels för att de olika ställena har sin egna unika plats och dels för att vi vill visa många sidor av samma sak med det vi tycker passar bäst just där. Ljungskile, självaste originalet med det gamla klocktornet och vår båt Märta. Smögen och längst ute på Kleven där vi har etablerat oss i en helt nybygg restaurang med en fantastisk utsikt över hela Smögenbryggan. Och nu i Lysekil där vi fått möjligheten att bygga vår bar på anrik mark och ett av Bohusläns förr stora nöjesmetropoler, Hotel Lysekil. Själva Musselbaren med både kök och restaurang har vi byggt i sin helhet ute på terrassen så ni som gäst sitter nära nog mitt i köket.

Förutom maten så vill vi också ta upp en kär gammal sommarklassiker i form av en skön after beach med livetrubadur de flesta dagar i veckan. Här vill vi bjuda på en skön eftermiddag, med musik, mat och i goda vänners lag.

Och det är precis så jag vill att det ska vara. Vår tanke har varit att helt enkelt skapa vårt vardagsrum, vårt köksatrium, och ni är så oerhört varmt välkomna till oss. Vi kommer bjuda på en meny där Bohusläns blåmusslor direkt från Scanfjord ekologiska och repodlade riggar står i centrum. Men vi kommer också erbjuda alternativ, vår musselburgare, min egen fisk och skaldjursgryta, och något vegetariskt alternativ. Vi lagar maten från grunden och förutom våra bohuslänska musslor så försöker vi hitta närproducerade samarbeten med säsongens variationer.

Utöver det så har vi också förmånen att få tillverka ett antal sorters brännvin och en egen pilsner i vårt eget destilleri, Klocktornet destilleri. Vi har satt samman en trevlig meny av cocktails och smakkombinationer vi gärna berättar mer om.

Bla vår gin som vi gjort på tång, en akvavit på trumpetsvamp, en matsup på rökt tång och en dessertsup på egenplockade granskott.

Varmt välkommen till oss!

 med personal

Mikael Alexandersson
Musselbaren Lysekil
lysekil@musselbaren.se
+46 523 10 999

TERRASSLUNCH, AFTER BEACH

& À LA CARTE

TERRASSLUNCH, AFTER BEACH &
À LA CARTE

Vi älskar upplevelser. Och vi gillar verkligen att dela med oss. Därför kunde vi inte låta bli att fortsätta förverkliga våra drömmar och idéer, kopplat till platserna där vi förlagt våra Musselbarer, livet under ytan, vår hållbara framtid och våra traditioner. Det har resulterat i flera olika upplevelser för kropp och själ, som vi nu stolt kan erbjuda dig, ditt företag, ditt kompisgäng eller din familj.

Terrasslunch

Själva Musselbaren Lysekil med både kök och restaurang är byggt i sin helhet ute på terrassen på anrika Hotel Lysekil. Vi vill att du som gäst ska få uppleva närheten till oss i vårt egna vardagsrum, vårt köksatrium. Varmt välkomna till oss för att avnjuta din terrasslunch med oss.

After beach

Vi vill att gamla fina traditioner skall leva kvar och utvecklas. Förutom maten så vill vi också ta upp en kär gammal sommarklassiker i form av en skön after beach med livetrubadurer och spännande gäster, tisdag till lördag. Här vill vi bjuda på en skön eftermiddag, med musik, mat och i goda vänners lag.

Alltid med en av världens häftigaste utsiktsupplevelser, båtar, människor, solnedgångar och det vackra genuina Lysekil.

À la carte

Vår tanke har varit att helt enkelt skapa vårt vardagsrum, vårt köksatrium, och ni är så oerhört varmt välkomna till oss. Vi kommer bjuda på en meny där Bohusläns blåmusslor direkt från Scanfjord ekologiska och repodlade riggar står i centrum. Men vi kommer också erbjuda alternativ, vår musselburgare, min egen fisk och skaldjursgryta, och något vegetariskt alternativ. Vi lagar maten från grunden och förutom våra bohuslänska musslor så försöker vi hitta närproducerade samarbeten med säsongens variationer.
À la carte serveras från klockan 18

MUSSELBAREN LYSEKIL

MUSSELBAREN LYSEKIL

Hej och välkomna till Musselbaren i Lysekil, till staden vid havet och vår tredje musselbar.

2014 startade vi vår första musselbar på Lyckorna i Ljungskile och 2017 vår andra på Kleven ute på Smögen. Det måste inte vara så att det är 3 år mellan varje etablering men nu har det blivit så och att det blev just Lysekil känns otroligt inspirerande och roligt.

Vi hoppas att terrassen till det anrika Hotel Lysekil ska bjuda på en riktigt unik upplevelse i all enkelhet, vi lagar medans ni äter. Vi brinner som tidigare för vår blåmussla, odlad och skördad av Scanfjord, direkt från havets skafferi.

Med musslan i fokus vill vi bjuda på mat från hav till bord där vi vill att du ska känna dig delaktig tillsammans med utvald dryck. Det är nämligen för dig vi finns. Välkomna till bords

Klocktornets bar ”on the rocks”

Klocktornets bar ”on the rocks”

I vår egen bar ”on the rocks” serverar vi en helt unik meny av drinkar, cocktails etc. Vi använder spritsorter från vårt egna Klocktornet Destilleri som kanske är Sveriges minsta destilleri.
För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala
producenter, dykare, svamplockare, jägare. Vi vill förfina och utveckla. Vi vill inspireras att ömsom destillera det ädlaste brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt, från platsen runt om destilleriet på Lyckorna, Ljungskile.

ÖPPETTIDER & BOKA

ÖPPETTIDER & BOKA

Öppettider

À la carte från kl 18
Helglunch fredag-söndag kl 12-16

Torsdag kl 17-23
Fredag kl 12-23
Lördag kl 12-23
Söndag kl 12-16

Boka

Välkomna att boka bord, vi tar emot bokningar av både små och stora sällskap.

Abonnera

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att ringa, eller gör en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Kontakta oss

Musselbaren Lysekil
Rosvikstorg 1,
453 30 Lysekil

lysekil@musselbaren.se
Tel. +46 523 10 999

Kontakta oss