Musselbaren i
Lysekil

Vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av pinfärska blåmusslor med klassiska
tillbehör i en lika enkel som traditionsrik miljö. I anslutning till Musselbaren finns även närodlade
produkter, musslor och tillbehör till försäljning.

Vår idé om en bohuslänsk
gourmetupplevelse. Här njuter du av
pinfärska blåmusslor med klassiska
tillbehör i en lika enkel som traditionsrik
miljö. I anslutning till Musselbaren finns
även närodlade produkter, musslor och
tillbehör till försäljning.

Musselbaren

i Lysekil

Musselbaren Lysekil

Vi är så otroligt glada över att få öppna för en fantastisk säsong i Lysekil och ännu närmare bestämt, på gamla terrassen på Hotel Lysekil.
Så här vill vi erbjuda dig som gäst en närhet till köket, kockarna och gästerna. Vi erbjuder en fantastisk matrepertoar med kvalitén i att erbjuda den lilla krogens personlighet och kärlek till maten.

Vill ni, gäster, personal, leverantörer, journalister mfl komma i kontakt med oss för bokningar, abonnera, söka jobb, sortiment, frågor når ni oss via mail lysekil@musselbaren.se eller på telefon +46 523 10 999

Var rädd om dig själv, om varandra och moder jord – ni betyder allt för oss!

Om Covid-19: (6 juni 2020)
Vi har öppet och följer de riktlinjer och rekommendationer som ges av folkhälsomyndigheten och regering och går på ”sparlåga” och med extra marginaler och försiktighet. Vi har ändrat vårt arbetssätt och layout för att med marginal undvika direkta sociala kontakter för att erbjuda en säker och trygg vistelse för både personal och gäster.

LYSEKIL

LYSEKIL

Varmt välkomna till Musselbaren i Lysekil

Musselbaren i Lysekil är företagets tredje musselbar. Några har jobbat med oss tidigare och några är nya vilket utgör en perfekt mix av ett fantastiskt gäng! Och ungefär så tänker vi även med er som våra gäster, att det ska bli en härlig blandning av nya gäster som kanske aldrig besökt någon av de andra restaurangerna och de som besökt oss tidigare. Ni är i alla fall varmt välkomna hem till oss.

Som musselbar så har vi ju en blå tråd i det vi gör och serverar, men ändå skiljer sig våra tre musselbarer kanske väsentligt ifrån varandra. Dels för att de olika ställena har sin egna unika plats och dels för att vi vill visa många sidor av samma sak med det vi tycker passar bäst just där. Ljungskile, självaste originalet med det gamla klocktornet och vår båt Märta. Smögen och längst ute på Kleven där vi har etablerat oss i en helt nybygg restaurang med en fantastisk utsikt över hela Smögenbryggan. Och nu i Lysekil där vi fått möjligheten att bygga vår bar på anrik mark och ett av Bohusläns förr stora nöjesmetropoler, Hotel Lysekil. Själva Musselbaren med både kök och restaurang har vi byggt i sin helhet ute på terrassen så ni som gäst sitter nära nog mitt i köket.

Förutom maten så vill vi också ta upp en kär gammal sommarklassiker i form av en skön after beach med livetrubadur de flesta dagar i veckan. Här vill vi bjuda på en skön eftermiddag, med musik, mat och i goda vänners lag.

Och det är precis så vi vill att det ska vara. Vår tanke har varit att helt enkelt skapa vårt vardagsrum, vårt köksatrium, och ni är så oerhört varmt välkomna till oss. Vi kommer bjuda på en meny där Bohusläns blåmusslor direkt från Scanfjord ekologiska och repodlade riggar står i centrum. Men vi kommer också erbjuda alternativ, vår musselburgare, vår egen fisk och skaldjursgryta, och något vegetariskt alternativ. Vi lagar maten från grunden och förutom våra bohuslänska musslor så försöker vi hitta närproducerade samarbeten med säsongens variationer.

Utöver det så har vi också förmånen att få tillverka ett antal sorters brännvin och en egen pilsner i vårt eget destilleri, Klocktornet destilleri. Vi har satt samman en trevlig meny av cocktails och smakkombinationer vi gärna berättar mer om.

Bla vår gin som vi gjort på tång, en akvavit på trumpetsvamp, en matsup på rökt tång och en dessertsup på egenplockade granskott.

Varmt välkommen till oss!

Musselbaren Lysekil
lysekil@musselbaren.se
+46 523 10 999

JULBORD

JULBORD

JULBORD

Tillsammans med tusentals gäster fick vi inte bara uppleva vår första sommar i Lysekil, som trots rådande situation var helt fantastisk. Vi fick också ta del av ett stort stycke lysekilshistoria tack vare engagerade och nostalgiska gäster. Många har själva arbetat på hotellet eller haft äldre släkt och vänner som berättat. Ännu fler är de som generöst delat med sig av minnen och anekdoter från tiden då det begav sig. Nu kan vi helt enkelt inte låta så mycket värdefull historia passera obemärkt. Lagom till advent tar vi chansen och berättar lite av det vi numera vet.
Varmt välkomna till En historisk jul på Musselbaren
och Hotel Lysekil.

Året är 1952 och Hotell Lysekil står klart att invigas!
Hotellet kommer med sin luxuösa standard och hela tre festvåningar att bli hela Bohusläns nya nöjesmetropol. Här möts spännande, vackra och festglada människor som skapar många olika livsöden. Den hårt arbetande, men så stolta, personalen gör allt för sina gästers trivsel och njutning. Även musiker bjuds in för att skapa den rätta feststämningen och en karaktär minns vi särskilt väl – vi kan kalla honom Tom, Tom Raspertin, en äkta spelman och glädjefigur. Han visste att charma alla sina gäster, det han såg och hörde tålde inte alltid dagens ljus, men han fick kvällarna på hotellet att glöda med sin raspande röst och sitt magiska gitarrspel. Många var de, de vackra damerna som försökte sig på en alldeles egen dans …
Mina damer och herrar – Tom är tillbaka och nu ska han berätta …

Varmt välkommen tillbaka till
Lysekil 1952

Årets julbord kommer bli historiskt på flera sätt. I tidstypiskt snitt har vi glädjen att under fem serveringar och fyra akter dela med oss av ett stycke historia och musik. Däremellan serveras vår femrätters julmeny vid sittande bord istället för buffé. Vår julmeny serveras vällagad från grunden med klassiska julsmaker, mycket kärlek och tradition. Drycken har ju en nästan lika stor betydelse och därför känns det extra roligt att få erbjuda lokal färsk öl och lagrad julmust. Det starka kommer från vårt eget hantverksdestilleri Klocktornet som tillhandahåller årets julsupar. Naturligtvis avslutar vi med julens söta och trubaduren Tom Raspertin ska få knyta ihop kvällens julsäck.

Torsdagar 18:30 26/11, 3/12, 10/12, 17/12 (ej show) 555 kr
Fredagar 18:30 27/11, 4/12, 11/12, 18/12 Historisk Jul 695 kr
Lördagar 13:00 28/11, 5/12, 12/12, 19/12 (ej show) 495 kr
Lördagar 18:30 28/11, 5/12, 12/12, 19/12 Historisk Jul 695 kr

TERRASSLUNCH, AFTER BEACH

& À LA CARTE

TERRASSLUNCH, AFTER BEACH &
À LA CARTE

Vi älskar upplevelser. Och vi gillar verkligen att dela med oss. Därför kunde vi inte låta bli att fortsätta förverkliga våra drömmar och idéer, kopplat till platserna där vi förlagt våra Musselbarer, livet under ytan, vår hållbara framtid och våra traditioner. Det har resulterat i flera olika upplevelser för kropp och själ, som vi nu stolt kan erbjuda dig, ditt företag, ditt kompisgäng eller din familj.

Terrasslunch

Själva Musselbaren Lysekil med både kök och restaurang är byggt i sin helhet ute på terrassen på anrika Hotel Lysekil. Vi vill att du som gäst ska få uppleva närheten till oss i vårt egna vardagsrum, vårt köksatrium. Varmt välkomna till oss för att avnjuta din terrasslunch med oss.

After beach

Vi vill att gamla fina traditioner skall leva kvar och utvecklas. Förutom maten så vill vi också ta upp en kär gammal sommarklassiker i form av en skön after beach med livetrubadurer och spännande gäster, tisdag till lördag. Här vill vi bjuda på en skön eftermiddag, med musik, mat och i goda vänners lag.

Alltid med en av världens häftigaste utsiktsupplevelser, båtar, människor, solnedgångar och det vackra genuina Lysekil.

À la carte

Vår tanke har varit att helt enkelt skapa vårt vardagsrum, vårt köksatrium, och ni är så oerhört varmt välkomna till oss. Vi kommer bjuda på en meny där Bohusläns blåmusslor direkt från Scanfjord ekologiska och repodlade riggar står i centrum. Men vi kommer också erbjuda alternativ, vår musselburgare, vår egen fisk och skaldjursgryta, och något vegetariskt alternativ. Vi lagar maten från grunden och förutom våra bohuslänska musslor så försöker vi hitta närproducerade samarbeten med säsongens variationer.
À la carte serveras från klockan 18

MUSSELBAREN LYSEKIL

MUSSELBAREN LYSEKIL

Hej och välkomna till Musselbaren i Lysekil, till staden vid havet och vår tredje musselbar.

2014 startade vi vår första musselbar på Lyckorna i Ljungskile och 2017 vår andra på Kleven ute på Smögen. Det måste inte vara så att det är 3 år mellan varje etablering men nu har det blivit så och att det blev just Lysekil känns otroligt inspirerande och roligt.

Vi hoppas att terrassen till det anrika Hotel Lysekil ska bjuda på en riktigt unik upplevelse i all enkelhet, vi lagar medans ni äter. Vi brinner som tidigare för vår blåmussla, odlad och skördad av Scanfjord, direkt från havets skafferi.

Med musslan i fokus vill vi bjuda på mat från hav till bord där vi vill att du ska känna dig delaktig tillsammans med utvald dryck. Det är nämligen för dig vi finns. Välkomna till bords

Klocktornets bar ”on the rocks”

Klocktornets bar ”on the rocks”

I vår egen bar ”on the rocks” serverar vi en helt unik meny av drinkar, cocktails etc. Vi använder spritsorter från vårt egna Klocktornet Destilleri som kanske är Sveriges minsta destilleri.
För oss handlar det om passion och mystiken i drycken, för smakkombinationer, det närodlade och alla samarbeten med lokala producenter, dykare, svamplockare, jägare. Vi vill förfina och utveckla. Vi vill inspireras att ömsom destillera det ädlaste brännvinet och ömsom brygga en rejäl klassisk pilsner. Våra råvaror är i huvudsak hämtade lokalt, från platsen runt om destilleriet på Lyckorna, Ljungskile.

ÖPPETTIDER & BOKA

ÖPPETTIDER & BOKA

Öppettider

Vi har stängt för säsongen men ser fram emot att träffa er igen till våren

Boka

Välkomna att boka bord, vi tar emot bokningar av både små och stora sällskap.

Abonnera

Om du har frågor om gruppaktiviteter, fest & högtider eller något helt annat är du förstås välkommen att ringa, eller gör en offertförfrågan, så återkommer vi till dig

Kontakta oss

Musselbaren Lysekil
Rosvikstorg 1,
453 30 Lysekil

lysekil@musselbaren.se
Tel. +46 523 10 999

Kontakta oss