VÄLKOMMEN

Upplevelser och äventyr med fokus på blåmusslan i all sin enkelhet. Med restaurang, bar och olika båtturer sträcker sig vår verksamhet från Lyckornas anrika kurortsmiljö till undervattensträdgårdarna i fjordarna runtomkring.

STÄNGT FÖR SÄSONGEN

Vi har stängt under januari, februari (eventuellt mars) för att jobba med vår verksamhetsutveckling. När vi öppnar i mars så kommer du finna flera spännande nyheter i både interiör och i vårt erbjudande som vi tror kommer tilltala både dig som gäst och er som våra nya och gamla samarbetspartners.

Ljungskile
Vi har lagt en fantastisk säsong bakom oss men tar med oss allt det positiva kring vår om och tillbyggnad som verkligen gav oss möjligheter att driva den lilla Musselbaren som en åretruntverksamhet. Vi kommer nu att ordentligt sätta  igång samarbetet med Klocktornet Destilleri, kanske världens minsta destilleri som ligger i undervåningen av klocktornet. Där tar de fram egen sprit kryddad från hav och fjäll under varumärket Fräkne brännvin. De tar också fram begränsade fat med eget öl. Vi kommer också erbjuda lite nyheter vad  gäller våra upplevelser ombord på Märta, bla forskningsfiske.

Smögen
Musselbaren på Kleven kommer ta över driften av Pensionat bryggan som ligger rakt över oss på Smögenbryggan. Som den lilla pärla Pensionatet med sin lilla bistro är, tycker vi såklart att den passar vår verksamhet som ”pärlan i musslan”. Vi kommer driva det ungefär som tidigare och främst hitta kombinationen där vi kan arbeta med både det lilla och det lite större stället och de synergier vi kan hitta däremellan. Själva Musselbaren kommer också få en uppdatering vad gäller meny och vårt erbjudande som takeaway etc.

Så varmt välkommen till ett väldigt spännande 2019 både som gäst och personal.

MUSSELBAREN

Vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör i en lika enkel som traditionsrik miljö. I anslutning till Musselbaren finns även närodlade produkter, musslor och tillbehör till försäljning.

MENY

Vi håller det enkelt och låter musslan ha huvudrollen i alla våra rätter. Brödet bakar vi själva och aiolin är naturligtvis hemslagen. I möjligaste mån handlar vi våra råvaror lokalt och efter säsong. Våra musslor kommer alltid från Scanfjords odlingar – kanske har du varit med och skördat dem själv?

Våra musslor tillagas alltid efter vårt eget grundrecept och det går till ungefär så här: Vi fräser upp gul och vitlök i rapsolja tillsammans med finhackade grönsaker. När innehållet börjar svettas så låter vi finhackad persilja och chili koka med, innan vi häller på det vita vinet och låter det reducera, innan vi slutligen häller på musslorna.

Allt kokas ordentligt under lock, tills musslorna öppnat sig och musselköttet fått en härlig textur och ordentligt med smak.

Med denna grund är vi nu redo att servera det mörkblå guldet tillsammans med något eller några av våra klassiska tillbehör och goda såser. Naturligtvis hittar du alltid våra paradrätter moules frites, moules marineiere och moules roquefort.

Ur vårt dryckessortiment finner du alltid väl utvalda drycker oavsett om vi talar om alkoholfri och lokalproducerad must eller egentappat vatten. Vår öl- och vinlista är begränsad men komponerad av finsmakare. Vi erbjuder också ett visst utbud av avec och drinkar.

Klicka här för att se vår meny

BOKA BORD

Alla våra bord är inte bokningsbara via internet, ta gärna kontakt med oss via mail/telefon om det datum du vill komma till oss inte är bokningsbart så kanske vi kan hjälpa dig. Våra platser utomhus är inte bokningsbara utan där har vi endast drop-in.

ÖPPETTIDER

Stängt för säsongen.
Tack för i år!

Följ oss på facebook för att inte missa kommande event.

Vid särskilda högtider har vi oftast öppet:
Ring 0522-266090 eller kika in på vår facebook-sida för att se aktuella aktiviteter.

MUSSELBAREN EXPEDITIONER

Våra musselexpeditioner har fasta avgångar från Lyckorna i Ljungskile från april till oktober. Följ med till de milsvida musselodlingarna ute i fjorden och skörda pinfärska blåmusslor som vi sedan anrättar och avnjuter gemensamt i Klocktornet. Vill ni boka upp en musselexpedition på annan tid eller skräddarsy just er upplevelse för att anpassas för era specifika behov så är det bara att höra av sig så försöker vi sy ihop något som passar er.

Läs mer eller boka din expedition

OMBORD

M/S Märta är en stålbåt som är 11 m lång och 3,6 m bred och som med sina 16 ton tar upp till 12 passagerare utöver besättningen. Ombord finns det alltid dryck, något att äta och en vattentoalett. Flytvästar och kläder finns för alla väder och är det riktigt dåligt väder finns det även plats i styrhytten för alla. Dock bör du själv ta med oömma skor, gärna stövlar, mössa och handskar eller vantar.

Vi sätter alltid säkerheten främst och ansvarig skeppare avgör från fall till fall och beroende på gästernas trygghet om vi går ut. Men med tanke på att det är i skyddade fjordar vi har våra odlingar så är vädret som regel inget problem då vågor oftast inte hinner nå några höjder att tala om. Vid storm och åskoväder ställer vi som regel in turerna. Givetvis finns all nödvändig säkerhetsutrustning ombord och innan varje avgång görs en noggrann säkerhetsgenomgång.Tidsåtgången är ca 4-5 tim. Resan kan naturligtvis kortas ner lite beroende på innehåll och val av odling. Den kan också göras längre om man önskar väva in fler moment i aktiviteten.

Normalt ingår det en rejäl fiskarmacka, kaffe, the, vatten eller läsk. Detta kan naturligtvis också kompletteras beroende på tidpunkt och gruppens egna önskemål. Tillagning av musslorna görs som regel när vi åter anlänt till Lyckorna i Musselbaren på vår stora stekhäll. Beroende på gruppens storlek och utgångspunkt kan vi variera genom att under resan göra ett strandhugg för att laga maten eller så lagar vi den direkt ombord. För allergiker eller om man har andra matönskemål än musslor, finns givetvis alternativ, bara vi vet om det innan.

FAKTA M/S MÄRTA

Längd: 10.60 m
Bredd: 3,6 m
Vikt: 16 ton
Dieseltank: 1400 liter
Vatten tank: 400 liter
Septiktank: 70 liter
Motor: Penta D7
Bogpropeller, Sleipner 13 hk

NAVIGATIONSUTRUSTNING:
Sjökort, plotter, ekolod, VHF, navigationsljus, arbetsbelysning

SÄKERHETSUTRUSTNING:
Flytvästar, överlevnadsdräkter, regnrockar, livflotte, brandsläckare, första hjälpen, bloss. ankare

ARBETSUTRUSTNING:
Kran Hiab 027 med capstanvinch, lindragare, Spolpump , däcksbelysning

ÖVRIGT:
Vattentoalett, sovkoj, gasolkök

GÄSTSERVICE

Restaurangytor är handikappanpassade för tex rullstol. Dock är inte gästtoaletten detta då den är inrymd i botten av det gamla klocktornet vilket inte medgett sådana anpassningar men toaletten i sig är däremot rymlig och bekväm.

Hälften av Musselbarens platser är bokningsbara, såväl på in som utsidan.

Gästahamn finns i närheten och sköts av Lyckorna Brygga

Parkeringar kan ibland vara svårt, särskilt när vädret är av badkarraktär. Dock finns flera platser i närheten där det finns möjlighet att parkera, dels vid gamla Ljungs kyrka och dels vid kallbadhuset/ segelklubben. Om man vill kan man släppa av tex gäster och bagage för att sedan parkera.

Det går utmärkt att ta sig till Ljungskile med kommunala färdmedel oavsett om ni kommer från norr, söder eller öster. dock är taxiutbudet begränsat olika tider på året och dygnet. En promenad från stationen tar ca 20 minuter i normal gångtakt.

Det finns många typer av boenden i både varierande prisklasser och boendestandard. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med tips på boende.

Intill Musselbaren finns en kommunal badplats, Kungsparken.

Vid foten av Musselbaren så ligger Lyckorna Ångbåtsbrygga som under sommarsäsong trafikeras av Skärgårdsbåtarna. Vissa dagar erbjuds också guidade turer.

Musselbaren har ett trådlöst internet som gäster också tillåts använda sig av.

Skulle det vara ytterligare något du undrar inför, under eller efter ert besök så tveka inte att höra av er till oss.

Vägbeskrivning

E6 från Göteborg.
Tag av (södra avfarten Ljungskile) vid avfarten Lyckornamotet och följ skyltningen till Lyckorna. Håll höger efter avfart, håll sedan höger igen för att köra över motorvägen, sväng vänster och direkt första höger, följ sedan vägen ner till Lyckorna Marina och Musselbaren.

E6 från Uddevalla.
Tag av (norra avfarten Ljungskile) avfarten vid Lyckornamotet och följ skyltningen till Lyckorna. Håll vänster efter avfart, håll sedan vänster igen för att ta första höger, följ sedan vägen ner till Lyckorna Marina och Musselbaren.

 Abonnera

Förutom de fasta avgångarna så kan såväl båtarna abonneras för skräddarsydda aktiviteter, främst musselexpeditioner på andra tider och säsonger. Vi utför även hummerfiske under säsongen och vi kan också skräddarsy dessa efter era önskemål.

Vi abonnerar också ut hela Musselbaren med servering och tillstånd för de mindre högtiderna, festerna och konferensgrupperna.

JOBBA HOS OSS

Nu söker vi nya musselstjärnor. Är du en av dem?

Vi söker redan nu personal till både Lyckorna i Ljungskile och Kleven på Smögen till nästa säsong – vi är på gång helt enkelt! Så tveka inte, hör av dig!

Läs mer om oss, vad vi hoppas på från dig, och hur du ansöker på pdf:en här.

Klicka här för att ladda ner jobbansökan!

KONTAKT

Tel. 0522-26 60 90
Robert Macfies väg 22, Ljungskile

Skicka mail till oss