VÄLKOMMEN

Upplevelser och äventyr med fokus på blåmusslan i all sin enkelhet. Med restaurang-, bar och olika båtturer sträcker sig vår verksamhet från Lyckornas anrika kurortsmiljö till en vidunderlig utsikt från de rosa klipporna på Smögen i historiska matfotspår på Kleven.

JUST NU PÅ SMÖGEN

Afterworkbuffé mellan 17-21 på fredagar
Läs mer >>

Sillen kommer på besök 14/4
Läs mer >>

MUSSELBAREN

Vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör men även fisk, skaldjur och andra rätter i en modern miljö med en unik utsikt över Smögen bryggan

MENY

Vi håller det enkelt och låter musslan ha huvudrollen i de flesta av våra rätter och aiolin är naturligtvis hemslagen. I möjligaste mån handlar vi våra råvaror lokalt och efter säsong. Våra musslor kommer alltid från Scanfjords odlingar – kanske har du varit med och skördat dem själv?

Våra musslor tillagas alltid efter vårt eget grundrecept och det går till ungefär så här: Vi fräser upp gul och vitlök i rapsolja tillsammans med finhackade grönsaker. När innehållet börjar svettas så låter vi finhackad persilja och chili koka med, innan vi häller på det vita vinet och låter det reducera, innan vi slutligen häller på musslorna.

Allt kokas ordentligt under lock, tills musslorna öppnat sig och musselköttet fått en härlig textur och ordentligt med smak.

Med denna grund är vi nu redo att servera det mörkblå guldet tillsammans med något eller några av våra klassiska tillbehör och goda såser. Naturligtvis hittar du alltid våra paradrätter moules frites, moules marineiere och moules roquefort.

Det finns mycket gott att erbjuda från havet så du hittar även andra typer av musslor, skaldjur och fisk på vår meny. Vi kommer även att erbjuda en och annan kötträtt vid olika tillfällen.

Ur vårt dryckessortiment finner du alltid väl utvalda drycker oavsett om vi talar om alkoholfri och lokalproducerad must eller egentappat vatten. Vår öl- champagne- och vinlista är komponerad av finsmakare. Vi erbjuder även avec och egenhändig komponerade drinkar.

Klicka här för att se vår meny

VECKANS LUNCH

En härlig lång lunch med efterföljande promenad på Smögens härliga klippor, det finns jättebra promenadstråk på Kleven med en vidunderlig utsikt över Hållö och havet. Eller kanske en företagslunch för det viktiga mötet, boka ett bord lite avsides i vår Makrillvik. Eller kanske har du en timmes lunch som de flesta, inga problem du hinner njuta av utsikten och god mat hos oss också.

Vi har öppet för lunch onsdag – fredag kl. 12 – 14 varje vecka. Vi erbjuder alltid vår härliga vinkokta musselgryta med bröd och aioli, en veckans kött och en dagens fisk. Lunchen kostar 119,- inkl. sallad, bröd, kaffe och liten kaka

FREDAGSFEELING

Avsluta veckans sång på Musselbaren – det är dags för lite skön freedagsfeeling. Vi serverar vår afterworkbuffé mellan 17-21. Vår dj spelar sköna vinylbeats från 70-80 talet från 20:30 till 23 isch. Alltsammans inkl. en must, en öl eller ett glas vin för 175 kr. Boka bord här eller på 0523-23377.

Läs mer >>
Boka bord >>

A LA CARTE

Lördagar från 12 serverar vi vår a la carte meny med fokus på blåmusslan i olika former men vi har också fisk, kött och vegetariskt på menyn. Fråga gärna efter kockens lördagsmeny

Visa meny >>
Boka bord >>

SILLEN KOMMER PÅ BESÖK TILL MUSSELBAREN

Lördagen den 14 april kommer sillen på besök till Musselbaren. En möjlighet att ta del av en historisk och kulinarisk upplevelse med inspirerande mat och dryck i fokus. Tillsammans med Abba, som fyller 180 år, OP Anderson, Martin & Servera och Sigtuna Öl får du en kväll i delikatessens tecken.
Abba bjuder även på en rundtur i det 16 000 kvm stora Bergrummet i Kungshamn. Där får du se hur olika råvaror hanteras innan de blir till exempelvis Abba inlagda sillar, Grebbestads ansjovis och Kalles kaviar. Låt dig fascineras av den tradition och det genuina hantverk som gjort det möjligt för Abba att under 180 år ge oss läckerheter till både vardag och fest. Varmt välkomna!

Rundtur i Abba Bergrum, begränsat antal platser,  endast förbokning via telefon 0523-23377 eller mail kleven@musselbaren.se
15.30 Samling på Musselbaren, Kleven
15.45  Båtfärd till Kungshamn
16.00  Guidad visning av Bergrummet bland sill och rom
17.10  Båtfärd tillbaka till Musselbaren, Kleven

10 rätters avsmakningsmeny på Musselbaren, begränsat antal platser, endast förbokning via telefon eller länk nedan.
17.30  Välkomstdrink
18.00  Dags att avnjuta havets läckerheter tillagade av Musselbaren och kockar från Abba. Bland många höjdpunkter bjuds det under kvällen även på intressanta berättelser från Abba, OP Anderson och Musselbaren
00.00 Tack för idag!

Meny och mer information >>

Boka bord till middag:
Boka här >>

BOKA BORD

Alla våra bord är inte bokningsbara via internet, ta gärna kontakt med oss via mail/telefon om det datum du vill komma till oss inte är bokningsbart så kanske vi kan hjälpa dig. Våra platser utomhus är inte bokningsbara utan där har vi endast drop-in.

ÖPPETTIDER

Våra öppettider skiljer sig mycket åt, beroende på säsong. Men egentligen är vi alltid öppna – det är bara att slå en signal, så kommer vi överens om något. Vi anordnar gärna tillställningar och evenemang, stora eller små, för såväl företag som privatpersoner. Vi kan även erbjuda catering.

Kontakta oss via formuläret eller på telefon så pratar vi mer!

14 februari – Juni

Onsdag – Torsdag 12 – 14, vi serverar dagens lunch

Fredag 12 – 23, vi serverar lunch 12 – 14 och vår afterwork börjar 17 – 21

Lördag 12 – 23, vi serverar vår a la carte meny

Påsk 2018

Skärtorsdag 12 – 14, vi serverar dagens lunch

Långfredag 12 – sent, vi serverar lunch 12 – 14 sedan blir det afterwork från 17 – sent med musik och buffé

Påskafton 12 – 23, vi serverar en påsklunch med förrättsbuffé & Moules Frites 12 – 16, därefter blir det a la carte med kökets meny.

Påskdagen och Annandag påsk har vi stängt.

Boka gärna bord under påsk.

 

* För att alltid hitta dagsaktuell info om extra öppettider/ eller stängt i samband med helgdagar etc. ring 0523-23377 eller kika in på vår facebook. (det går bra att klicka på facebooksymbolen här på hemsidan)

MUSSELBAREN EXPEDITIONER

Våra musselexpeditioner har fasta avgångar från Lyckorna i Ljungskile från april till oktober. Följ med till de milsvida musselodlingarna ute i fjorden och skörda pinfärska blåmusslor som vi sedan anrättar och avnjuter gemensamt i Klocktornet. Vill ni boka upp en musselexpedition på annan tid eller skräddarsy just er upplevelse för att anpassas för era specifika behov så är det bara att höra av sig så försöker vi sy ihop något som passar er.

Läs mer eller boka din expedition

OMBORD

M/S Märta är en stålbåt som är 11 m lång och 3,6 m bred och som med sina 16 ton tar upp till 12 passagerare utöver besättningen. Ombord finns det alltid dryck, något att äta och en vattentoalett. Flytvästar och kläder finns för alla väder och är det riktigt dåligt väder finns det även plats i styrhytten för alla. Dock bör du själv ta med oömma skor, gärna stövlar, mössa och handskar eller vantar.

Vi sätter alltid säkerheten främst och ansvarig skeppare avgör från fall till fall och beroende på gästernas trygghet om vi går ut. Men med tanke på att det är i skyddade fjordar vi har våra odlingar så är vädret som regel inget problem då vågor oftast inte hinner nå några höjder att tala om. Vid storm och åskoväder ställer vi som regel in turerna. Givetvis finns all nödvändig säkerhetsutrustning ombord och innan varje avgång görs en noggrann säkerhetsgenomgång.Tidsåtgången är ca 4-5 tim. Resan kan naturligtvis kortas ner lite beroende på innehåll och val av odling. Den kan också göras längre om man önskar väva in fler moment i aktiviteten.

Normalt ingår det en rejäl fiskarmacka, kaffe, the, vatten eller läsk. Detta kan naturligtvis också kompletteras beroende på tidpunkt och gruppens egna önskemål. Tillagning av musslorna görs som regel när vi åter anlänt till Lyckorna i Musselbaren på vår stora stekhäll. Beroende på gruppens storlek och utgångspunkt kan vi variera genom att under resan göra ett strandhugg för att laga maten eller så lagar vi den direkt ombord.

För allergiker eller om man har andra matönskemål än musslor, finns givetvis alternativ, bara vi vet om det innan.

FAKTA M/S MÄRTA

Längd: 10.60 m
Bredd: 3,6 m
Vikt: 16 ton
Dieseltank: 1400 liter
Vatten tank: 400 liter
Septiktank: 70 liter
Motor: Penta D7
Bogpropeller, Sleipner 13 hk

NAVIGATIONSUTRUSTNING:
Sjökort, plotter, ekolod, VHF, navigationsljus, arbetsbelysning

SÄKERHETSUTRUSTNING:
Flytvästar, överlevnadsdräkter, regnrockar, livflotte, brandsläckare, första hjälpen, bloss. ankare

ARBETSUTRUSTNING:
Kran Hiab 027 med capstanvinch, lindragare, Spolpump , däcksbelysning

ÖVRIGT:
Vattentoalett, sovkoj, gasolkök

GÄSTSERVICE

Restaurangytor är handikappanpassade för tex rullstol. Vi har ett skötbord på en av toaletterna.

Hälften av Musselbarens platser är bokningsbara på insidan. Våra platser utomhus finns tillgänglig för drop-in när vädret tillåter. Vi har infravärme och delar av uteserveringen som är under ett glas tak så med en filt kan det även tidigt på våren, under ett still sommar regn eller senhöst vara ljuvligt att sitta ute.

Gästahamn finns i närheten.

Parkeringar kan ibland vara svårt, särskilt när vädret är av badkarraktär. Dock finns flera platser i närheten där det finns möjlighet att parkera, dels vid parkeringshuset på Kleven uppe på taket och vid sidan och dels vid infarten till Smögen. Om man vill kan man släppa av tex gäster och bagage för att sedan parkera.

Det går utmärkt att ta sig till Smögen med kommunala färdmedel oavsett om ni kommer från norr, söder eller öster.

Det finns många typer av boenden i både varierande prisklasser och boendestandard. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med tips på boende.

Musselbaren har ett trådlöst internet som gäster också tillåts använda sig av. Skulle det vara ytterligare något du undrar inför, under eller efter ert besök så tveka inte att höra av er till oss

Vägbeskrivning

E6 mot Oslo från Göteborg.
Tag av vid avfarten Gläborgmotet och följ skyltningen mot Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen. Håll höger efter avfart och följ skyltar mot väg 162 Lysekil/ väg 165 Dingle/väg 171 Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen. I rondellen ta den 3e avfarten till väg 162. Efter 5,7km ta höger mot väg 171. Vid nästa rondell ta den 2a avfarten mot väg 174. Följ vägen tills du kommer till Smögen. Håll höger och sväng in på Storgatan. Ta höger in på Brunnsgatan. Fortsätt fram till Klevenvägen. När du kommer fram till andra rondellen ta vänster och gå mot vattnet där hittar du Tunnbindarvägen.

E6 från Oslo mot Göteborg.
Tag av vid avfarten Gläborgmotet och följ skyltningen mot Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen.

 Abonnera

Förutom de fasta avgångarna så kan såväl båtarna abonneras för skräddarsydda aktiviteter såsom hummerfiske under säsong, kräftfiske etc.

Vi abonnerar också ut hela Musselbaren med servering och tillstånd för de mindre högtiderna, festerna och konferensgrupperna.

JOBBA HOS OSS

Nu söker vi nya musselstjärnor. Är du en av dem?

Vi söker redan nu personal till både Lyckorna i Ljungskile och Kleven på Smögen till nästa säsong – vi är på gång helt enkelt! Så tveka inte, hör av dig!

Läs mer om oss, vad vi hoppas på från dig, och hur du ansöker på pdf:en här.

Klicka här för att ladda ner jobbansökan!

KONTAKT

Tel. 0523-23377
Tunnbindarvägen 5b, Smögen

Skicka mail till oss