VÄLKOMMEN

Upplevelser och äventyr med fokus på blåmusslan i all sin enkelhet. Med restaurang-, bar och olika båtturer sträcker sig vår verksamhet från Lyckornas anrika kurortsmiljö till en vidunderlig utsikt från de rosa klipporna på Smögen i historiska matfotspår på Kleven.

MUSSELBAREN

Vår idé om en bohuslänsk gourmetupplevelse. Här njuter du av pinfärska blåmusslor med klassiska tillbehör men även fisk, skaldjur och andra rätter i en modern miljö med en unik utsikt över Smögen bryggan

MENY

Vi håller det enkelt och låter musslan ha huvudrollen i de flesta av våra rätter och aiolin är naturligtvis hemslagen. I möjligaste mån handlar vi våra råvaror lokalt och efter säsong. Våra musslor kommer alltid från Scanfjords odlingar – kanske har du varit med och skördat dem själv?

Våra musslor tillagas alltid efter vårt eget grundrecept och det går till ungefär så här: Vi fräser upp gul och vitlök i rapsolja tillsammans med finhackade grönsaker. När innehållet börjar svettas så låter vi finhackad persilja och chili koka med, innan vi häller på det vita vinet och låter det reducera, innan vi slutligen häller på musslorna.

Allt kokas ordentligt under lock, tills musslorna öppnat sig och musselköttet fått en härlig textur och ordentligt med smak.

Med denna grund är vi nu redo att servera det mörkblå guldet tillsammans med något eller några av våra klassiska tillbehör och goda såser. Naturligtvis hittar du alltid våra paradrätter moules frites, moules marineiere och moules roquefort.

Det finns mycket gott att erbjuda från havet så du hittar även andra typer av musslor, skaldjur och fisk på vår meny. Vi kommer även att erbjuda en och annan kötträtt vid olika tillfällen.

Ur vårt dryckessortiment finner du alltid väl utvalda drycker oavsett om vi talar om alkoholfri och lokalproducerad must eller egentappat vatten. Vår öl- champagne- och vinlista är komponerad av finsmakare. Vi erbjuder även avec och egenhändig komponerade drinkar.

Klicka här för att se vår meny

HUMMERSUPÉ

Musselbarens Hummersupé – Vi dukar upp för en riktig fest där bara det svenskaste är gott nog.

Hummerpremiären: 07:00 första måndagen efter den 20 september, i år den 25 september drar jakten efter det svarta guldet igång, sannolikt den mest mytomspunna traditionen vi har i Bohuslän.

Så följ med oss in i den mysisgaste delen av året -hösten, tända ljus, alla friska dofter, sköna promenader och där moder jord under stundtals lika brutala som vackra former byter skepnad.

Den 7 oktober gästas vi på Musselbaren av den svenska hummern. Vi erbjuder då en 5-rätters hummersupé där vi varvar de allra mest klassiska smakerna med nya spännande smakkombinationer som vi hoppas du kommer kalla sensationer.

För dig som själv vill följa med ut och fiska det svarta guldet erbjuder vi exklusivt att åka med ut ombord på fiskebåten Vendela och lära dig allt om hur tenorna ska sitta, hur de ska agnas och om hummerns liv och levene – skepparen Olof delar med sig av sina anekdoter från tiden när han själv som liten pojk mönstrade på pappas fiskebåt ute på Smögen till hisnande upplevelser som fiskare.

Hummersupé: 1195kr/person
Hummerfiske och hummersupé: 2095kr/person (begränsat antal platser)

Är inte det datum ni vill komma tillgängligt så maila oss på kleven@musselbaren.se eller ring på 0523-23377.

JULBORD

Med tända ljus, kok och bak..

Upplev Musselbarens Julbord på Smögen. Vi kommer att servera ett gående julbord med en genuin känsla och äkta råvaror i en miljö vi skapat av svenskt hantverk och mångåriga traditioner.

Hösten med all sin prakt, dofter och underbara råvaror som är redo att skördas, fiskas och jagas, slaktas, läggas in, syltas och saltas. Tända ljus varvade med sköna promenader. Hösten är sannerligen matens och kanske vår mysigaste tid, så även för oss.

Så även om vår älskade blåmussla ligger oss allra närmast om hjärtat så har vi ett starkt förhållande till havets alla läckerheter för att inte tala om vilt och riktigt fint omhändertaget kött eller kravodlade grönsaker.  Våra Kockar börjar redan nu att arbeta och planera för det som kommer att utgöra Musselbarens julbord.

Vi tar redan nu emot bokningar för våra julbordshelger som börjar sista helgen i november.
24-25/11, 1-2/12, 7,8, 9/12. 14, 15, 16/12.

Är inte det datum ni vill komma tillgängligt ta gärna kontakt med oss och maila er förfrågan på kleven@musselbaren.se eller ringa oss på 0523-23377. Är ni ett större sällskap som önskar abonnera eller önska ett annat datum så är ni välkomna att kontakta oss för offert och upplägg.

Pris 525,- per person / inkl. moms. Barn under 12 år äter för halva priset.

Vi hjälper gärna till med transporter oavsett om det är med båt eller buss. Vår guidade berättarbuss som ger en försmak av vad som komma skall tillsammans med ett stycke bohuslänsk historia ingår.
Vill man hellre hämtas med båt så finns det flera möjligheter och storlekar på båtar.

Det finns dessutom flera mysiga boenden för den som vill uppleva Smögen lite extra.

Välkommen att kontakta oss på kleven@musselbaren.se vid frågor.

BOKA BORD

Alla våra bord är inte bokningsbara via internet, ta gärna kontakt med oss via mail/telefon om det datum du vill komma till oss inte är bokningsbart så kanske vi kan hjälpa dig. Våra platser utomhus är inte bokningsbara utan där har vi endast drop-in.

ÖPPETTIDER

Våra öppettider skiljer sig mycket åt, beroende på säsong. Men egentligen är vi alltid öppna – det är bara att slå en signal, så kommer vi överens om något. Vi anordnar gärna tillställningar och evenemang, stora eller små, för såväl företag som privatpersoner. Vi kan även erbjuda catering.

Kontakta oss via formuläret eller på telefon så pratar vi mer!

20 juni –  16 juli
varje dag 12.00-23.00

17 juli – 13 augusti
söndag – tisdag 12.00 – 23.00
onsdag – lördag 12.00 – 24.00

14 augusti – 30 september
onsdag – torsdag 12.00 – 14.00
fredag – lördag 12.00 – 23.00
söndag 12.00 -16.00

oktober – november
tisdag – torsdag 12.00-14.00
fredag  – lördag 12.00-23.00

* För att alltid hitta dagsaktuell info om extra öppettider/ eller stängt i samband med helgdagar etc. ring 0523-23377 eller kika in på vår facebook. (det går bra att klicka på facebooksymbolen här på hemsidan)

MUSSELBAREN EXPEDITIONER

Våra musselexpeditioner har fasta avgångar från Lyckorna i Ljungskile från april till oktober. Följ med till de milsvida musselodlingarna ute i fjorden och skörda pinfärska blåmusslor som vi sedan anrättar och avnjuter gemensamt i Klocktornet. Vill ni boka upp en musselexpedition på annan tid eller skräddarsy just er upplevelse för att anpassas för era specifika behov så är det bara att höra av sig så försöker vi sy ihop något som passar er.

Läs mer eller boka din expedition

OMBORD

M/S Märta är en stålbåt som är 11 m lång och 3,6 m bred och som med sina 16 ton tar upp till 12 passagerare utöver besättningen. Ombord finns det alltid dryck, något att äta och en vattentoalett. Flytvästar och kläder finns för alla väder och är det riktigt dåligt väder finns det även plats i styrhytten för alla. Dock bör du själv ta med oömma skor, gärna stövlar, mössa och handskar eller vantar.

Vi sätter alltid säkerheten främst och ansvarig skeppare avgör från fall till fall och beroende på gästernas trygghet om vi går ut. Men med tanke på att det är i skyddade fjordar vi har våra odlingar så är vädret som regel inget problem då vågor oftast inte hinner nå några höjder att tala om. Vid storm och åskoväder ställer vi som regel in turerna. Givetvis finns all nödvändig säkerhetsutrustning ombord och innan varje avgång görs en noggrann säkerhetsgenomgång.Tidsåtgången är ca 4-5 tim. Resan kan naturligtvis kortas ner lite beroende på innehåll och val av odling. Den kan också göras längre om man önskar väva in fler moment i aktiviteten.

Normalt ingår det en rejäl fiskarmacka, kaffe, the, vatten eller läsk. Detta kan naturligtvis också kompletteras beroende på tidpunkt och gruppens egna önskemål. Tillagning av musslorna görs som regel när vi åter anlänt till Lyckorna i Musselbaren på vår stora stekhäll. Beroende på gruppens storlek och utgångspunkt kan vi variera genom att under resan göra ett strandhugg för att laga maten eller så lagar vi den direkt ombord.

För allergiker eller om man har andra matönskemål än musslor, finns givetvis alternativ, bara vi vet om det innan.

FAKTA M/S MÄRTA

Längd: 10.60 m
Bredd: 3,6 m
Vikt: 16 ton
Dieseltank: 1400 liter
Vatten tank: 400 liter
Septiktank: 70 liter
Motor: Penta D7
Bogpropeller, Sleipner 13 hk

NAVIGATIONSUTRUSTNING:
Sjökort, plotter, ekolod, VHF, navigationsljus, arbetsbelysning

SÄKERHETSUTRUSTNING:
Flytvästar, överlevnadsdräkter, regnrockar, livflotte, brandsläckare, första hjälpen, bloss. ankare

ARBETSUTRUSTNING:
Kran Hiab 027 med capstanvinch, lindragare, Spolpump , däcksbelysning

ÖVRIGT:
Vattentoalett, sovkoj, gasolkök

GÄSTSERVICE

Restaurangytor är handikappanpassade för tex rullstol. Vi har ett skötbord på en av toaletterna.

Hälften av Musselbarens platser är bokningsbara, såväl på in som utsidan.

Gästahamn finns i närheten.

Parkeringar kan ibland vara svårt, särskilt när vädret är av badkarraktär. Dock finns flera platser i närheten där det finns möjlighet att parkera, dels vid gamla parkeringshuset på Kleven och dels vid infarten till Smögen. Om man vill kan man släppa av tex gäster och bagage för att sedan parkera.

Det går utmärkt att ta sig till Smögen med kommunala färdmedel oavsett om ni kommer från norr, söder eller öster.

Det finns många typer av boenden i både varierande prisklasser och boendestandard. Kontakta oss så hjälper vi gärna till med tips på boende.

Musselbaren har ett trådlöst internet som gäster också tillåts använda sig av. Skulle det vara ytterligare något du undrar inför, under eller efter ert besök så tveka inte att höra av er till oss

Vägbeskrivning

E6 mot Oslo från Göteborg.
Tag av vid avfarten Gläborgmotet och följ skyltningen mot Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen. Håll höger efter avfart och följ skyltar mot väg 162 Lysekil/ väg 165 Dingle/väg 171 Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen. I rondellen ta den 3e avfarten till väg 162. Efter 5,7km ta höger mot väg 171. Vid nästa rondell ta den 2a avfarten mot väg 174. Följ vägen tills du kommer till Smögen. Håll höger och sväng in på Storgatan. Ta höger in på Brunnsgatan. Fortsätt fram till Klevenvägen. När du kommer fram till andra rondellen ta vänster och gå mot vattnet där hittar du Tunnbindarvägen.

E6 från Oslo mot Göteborg.
Tag av vid avfarten Gläborgmotet och följ skyltningen mot Kungshamn/Hunnebostrand/Smögen.

 Abonnera

Förutom de fasta avgångarna så kan såväl båtarna abonneras för skräddarsydda aktiviteter såsom hummerfiske under säsong, kräftfiske etc.

Vi abonnerar också ut hela Musselbaren med servering och tillstånd för de mindre högtiderna, festerna och konferensgrupperna.

JOBBA HOS OSS

Nu söker vi nya musselstjärnor. Är du en av dem?
Till vår nya musselbar på Kleven i Smögen söker vi ett helt team, och till Musselbaren på Lyckorna i Ljungskile söker vi extra förstärkning – vi är på gång helt enkelt! Så tveka inte, hör av dig! Läs mer om oss, vad vi hoppas på från dig, och hur du ansöker på pdf:en här.

Klicka här för att ladda ner jobbansökan!

KONTAKT

Tel. 0523-23377

Skicka mail till oss